Latihan Soal Online


SD Kelas 5 / PH Bahasa Indonesia Tema 7 SD Kelas 5

Drs. Moh. Hatta merupakan penggagas dari kata “pemindahan kekuasaan dan lain-lain diselenggarakan dengan cara seksama dan dalam tempo yang sesingkat-singkatnya”. Setelah teks proklamasi jadi, muncul permasalahan tentang siapa yang akan menandatangani teks proklamasi tersebut. Sukarni mengusulkan pendapatnya dalam situasi yang tidak tentram. pada tangal 17 Agustus 1945, Teks Proklamasi dibaca oleh Ir. Soekarno.

Permasalahan yang muncul setelah teks Proklamasi jadi adalah ….

A. siapa yang akan membacakan

B. siapa yang akan menandatangani

C. siapa yang akan menulis

D. siapa yang akan mengetik

Pilih jawaban kamu:
A  B  C  D  E 


Preview soal lainnya: Ulangan Bahasa Jawa SD Kelas 6

Ngopeni Banyu Sumber Panguripan

Banyu mujudake sumber panguripan. Makhluk sing urip ora bisa urip tanpa banyu. Banyu sing dibutuhaek banyu sing resik. Banyu kang bebas polusi. Tuk banyu lan kali wis akeh sing asat amarga wit-witan sing nandon banyu wis entek ditegori. Banyu kali ya wis kena polusi amarga kanggo buwangan uwuh lan limbah omahan uga limbah pabrik.

Banyu kali kang kebak uwuh lan limbah mili menyang segara, mulane segara dadi reged. Supaya ora kekurangan banyu resik, ayo padha ngopeni sumber banyu kanthi nandur wit-witan ana ing sakiwa tengene sumber!. Aja mbuwang uwuh lan limbah menyang kali! Mula saiki ayo bebarengan gumregah, ngopeni banyu minangka sumber panguripan.

Teks wacan ing dhuwur grembug bab ………

A. banyu sumber penguripan

B. banyu kali kang resik

C. limbah omahan

D. banyu resik ing ngendhi-endhi


Cara Menggunakan : Baca dan cermati soal baik-baik, lalu pilih salah satu jawaban yang kamu anggap benar dengan mengklik / tap pilihan yang tersedia.

Materi Latihan Soal Lainnya: